Facebook uskoro uvodi zanimljivu i korisnu funkciju

U okviru Facebook Android aplikacije još uvijek neobjavljena “Tvoje vrijeme na Facebooku” funkcija bi trebala pokazivati koliko vremena korisnik provodi na Facebook aplikaciji na telefonu, svakog od posljednjih sedam dana, kao i prosječno vrijeme korištenja aplikacije tokom dana.

 

Funkcija također omogućava podešavanje dnevnog podsjetnika, koji korisnika obavještava o tome da je prešao limit korištenja koji je sam postavio, kao i prečicu za podešavanje Facebook obavještenja.

 

Facebook je za “ TechCrunch” potvrdio da radi na razvoju ove funkcije, koja bi korisnicima mogla da pomogne da budu racionalniji u tome koliko dugo vremena provode na društvenoj mreži.

 

Ovo je posebno bitno u trenutku kada i iOS i Android u najnovijim verzijama donose sopstvene funkcije sa pregledom koja aplikacija odvlači najveću pažnju korisnika i mogućnost podešavanja obavještenja i restrikcije korišćenja aplikacije kada se dostigne određeni limit.

 

Izvršni direktor Facebooka Mark Zakerberg je uporan u tvrdnjama da svaki trenutak koji se provede na Facebook nije loš. Također, sugeriše se da je za korisnikovo dobro štetniji pasivni pregled sadržaja i gledanje videa, nego investirano dijeljenje sadržaja, komentarisanje i čatovanje sa drugim korisnicima, što ljude čini da se osjećaju više povezano i podržano.

Novum.ba

Vezano: