Zajednički sastanak malinara Busovače, Fojnice, Kiseljaka i Kreševa

Udruženje poljoprivrednika Zelena panorama iz Kiseljaka organizuje prošireni sastanak u vezi sa problematikom smanjenja otkupne cijene, ali i povrede nekoliko tačaka iz ugovora koji su malinari potpiali sa otkupljivačima. 

Naime, jučer se pojavila infromacija da će cijena maline ići ispod dogovorene akontativne od 1.50 KM. Podsjećamo, akonativna cijena koja je bila ponuđena na kraju je ponuđena po principu "uzmi ili ostavi" kao konačna, da bi malinari sada dobili informaciju da će konačna biti 1.20 KM.

Kako su najavili na svojoj Facebook stranici iz Zelene panorame na sastanak su pozvane nadležne osobe i to: 

Salkan Merdžanić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK-a, Mladen Mišurić Ramljak, načelnik općine Kiseljak, Asim Mekić, načelnik općine Busovača, Sabahudin Klisura, načelnik općine Fojnica i Renato Pejak, načelnik općine Kreševo.
Također, Udruženje poljoprivrednika Zelena panorama Kiseljak obezbjedilo je i prisustvo na sastanku advokata Abdulaha Ganije. Na sastanku će se razmatrati sljedeća pitanja i prijedlozi:
1. Razmatranje mogućnosti podizanja tužbi zbog povrede ugovorne strane i
2. Razmatranje finansijske pomoći Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva SBK-a, i općine Kiseljak, Kreševo, Busovače i Fojnice, za spas malinarstva u 2018. godini.

Sastanak je planiran za 5.juli sa početkom u 20 sati u Vakufsko-administrativnom centru u Kiseljaku.

 

Novum.ba

Vezano: