SP u malom nogometu za policiju: Reprezentacija BiH otputovala u Rumuniju

Foto: Faktor.ba

Foto: Faktor.ba

Ekipa IPA Sarajevo, sastavljena od pripadnika Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH, Granične policije BiH i SIPA-e, otputovala je danas na 18. Svjetsko prvenstvo policijskih agencija u malom fudbalu, na kojem će učestvovati oko 60 ekipa iz cijelog svijeta.

Ovo nije prvo učešće selekcije BiH na ovom takmičenju. Prije tri godine je selekcija naše zemlje na Svjetskom prvenstvu, koje je održano u Poljskoj, osvojila prvo mjesto, a zabilježili su još dva druga te jedno treće mjesto.

- Ovom prilikom želimo da se zahvalimo direktoru Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsadu Viliću, direktoru Granične policije BiH Zoranu Galiću i direktoru SIPA-e Perici Staniću, direktoru Centra za edukaciju sudija i tužilaca Arbenu Murteziću te drugim sponzorima koji su nam omogućili odlazak na Svjetsko prvenstvo – kazali su predstavnici BiH uoči polaska.

Turnir traje od 12. do 19. augusta, a održava se u Rumuniji. BiH je punopravna članica Međunarodnog policijskog udruženja (IPA) od 2006. godine, a 2016. godine je Svjetsko prvenstvo policijskih agencija u malom fudbalu održano upravo u našoj zemlji.

Novum.ba/Faktor.ba

Vezano: