Sin legendarnog kapitena BiH potpisao za Bayern: Rijad najavio novu priču

Foto: Bayern

Foto: Bayern

Tokom velike karijere, Samir Avdić imao je blistave trenutke, kako u dresu evropskih klubova čije je boje branio, tako u onom najdražem, reprezentacije BiH.

No, legendarni kapiten naše košarkaške reprezentacije debelim flomasterom će ipak potcrtati i ljeto 2018. godine – kada je njegov sin Rijad potpisao ugovor sa slavnim Bayernom iz Minhena!

Prošle sezone Avdić junior bio je jedan od najboljih igrača drugog tima berlinske Albe, kao 19-godišnjak ostvario izuzetnu statistiku u trećem rangu njemačke klupske košarke (10,2 poena, 4,3 skoka) te tako privukao pažnju ljudi iz bavarskog giganta.

U razgovoru za SCsport.ba priča kako je došlo do transfera, oslikava impresije o minhenskom klubu, otkriva planove za budućnost…

“Vjerovatno neću ništa novo reći, ali evo – zaista sam došao u veliki klub. Alba jeste itekako ozbiljna sredina, čak i u njemačkim okvirima, ali ovo je sasvim druga dimenzija. Interes Bayerna javio se još prošle sezone. Prišao mi je Oliver Kostić, jedan od pomoćnih trenera, uz našeg Emira Mutapčića, u stručnom štabu trenera prvog tima Bayerna Dejana Radonjića. Pitao me da li bih došao u Minhen, nastavio karijeru kod njih. Načelno sam pristao, a po nedavnom završetku mog ugovora sa Albom stigao u Bavarsku i potpisao za Bayern. Sada se otvaraju brojne mogućnosti, jer ovaj klub zaista nudi sve što treba igraču u razvoju”, kaže Rijad Avdić.

Ne krije da mu je želja jednog dana krenuti stopama oca, barem kada je u pitanju reprezentacija BiH.

“Bio sam pozivan na okupljanja bh. selekcija u kategorijama U-16 i U-18. Naravno da bih se rado odazvao i kada bi me sutra zvali u seniorsku reprezentaciju BiH. To je san. Nositi dres domovine. Za košarkaša nema veće časti”.

Novum.ba/Radiosarajevo.ba

Vezano: