Naida Čatić više nije članica Divanhane!

Na svom facebook page-u jedan od najboljih bh. bendova koji već skoro jednu cijelu deceniju populariziraju i promovišu našu najvrjedniju baštinu- sevdalinku,nadahnjujući je urbanim i modernim aranžmanima, objavili su da vokalna solistica Naida Čatić više nije dio Divanhane. S njom su se oprostili riječima koje prenosimo u cjelosti.

"Draga raja,naša drugarica, članica, kolegica Naida Čatić od danas više nije dio našeg malog kolektiva.


Odluku da će septembarski koncerti biti njeni posljednji u našoj zajedničkoj karijeri donijeli smo u januaru mjesecu, zajednički.

Naida je sa Divanhanom realizovala 125 službenih koncerata, studijski album „Kardeş“, prvo live diskografsko izdanje „Live in Mostar, prvi dokumentarni film o bendu „Zukva“, te 3 singla; „Ciganka sam mala“, „S one strane Plive“ i „Vino piju nane age Sarajlije“.

Sa Naidom smo se, u profesionalnom smislu, razišli u Ljubavi, baš onako kako smo sa njom radili i stvarali nepune 3 godine. Sa Naidom ćemo u privatnom životu nastaviti tako živjeti; u Ljubavi i sa Ljubavlju.

Rastajemo se sa njom onako kako smo i počeli saradnju, sa pjesmom. Njenom omilljenom.
Sevdalinkom koju je nerijetko izvodila sa našim vječitim članom Sanelom Redžićem, sa kojom je budila srca što u sevdahu ljube i gore, širom ove naše planete.
Iza nje ostaje beskonačni aplauz, baš kao ovaj u Lisinskom, kao i svi oni prethodni i nadolazeći, što će ostati da odjekuju u vječnost sa njenim jedinstevim talentom i ljepotom njenog bića", stoji na kraju. 

 

 

Ovo je prilika da se podsjetimo Naidinog raskošnog glasa i muzičkog umijeća. 

Novum.ba

Vezano: