Zijah Sokolović ponovo u Travniku/Prijavite se na zanimljivu i edukativnu radionicu

U okviru edukativne, nove platforme Centra za kulturu općine Travnik pod nazivom Edu.Kul.Centar koja ima za cilj edukaciju i informisanje o pristupu kulturi, bavljenje fenomenom kulture u njezinom širem aspektu, te dizajniranje kvalitetnih oblika ponašanja, u Travnik ponovo stiže glumac, prof. Zijah A. Sokolović.

U organizaciji JU Centar za kulturu općine Travnik i Ministarstva obrazovanja, nsuke, kulture i sporta SBK/KSB, Sokolović će održati četiri bloka radionica, predavanja i team-buildinga u periodu od mjeseca oktobra do decembra, tekuće godine.

Dugogodišnji bosanskohercegovački glumac, gostujući profesor na mnogim umjetničkim univezitetima i školama širom Europe, u Travniku će 2. oktobra, 2018. godine na Kamernoj sceni Centra za kulturu općine Travnik sa početkom u 17:00 sati održati prvu od četiri predviđena predavanja/radionice pod nazivom „Lijevo-desno glumac“ koje aludiraju, ukazuju, provociraju da preispitamo odnose, razmišljanja, stavove, ponašanja, te podsjeća da smo svi „glumci“ u na velikoj sceni što se život zove.

Sokolović, duhovito, filozofski, kabaretski, sa nizom primjera i usporedbom stvarnosti i teatarske umjetnosti, uči gledatelje da shvate da su i oni “glumci u svom teatru” i da mogu biti umjetnici u svom životu. Ako svoje životne “date okolnosti prve dramske radnje” analiziraju teatarski “objektivno”.

Broj mjesta za predavanja/radionice je ograničen. Prijave za prvi blok vrše se svakim radnim danom u Centru za kulturu općine Travnik u periodu od 08-16 sati, ili na broj tel: 030 511 907, kao i na fb page (inbox): JU Centar za kulturu općine Travnik i/ili Travnik Navigator.

Radionice/predavanja su besplatni i predviđene se isključivo  za punoljetne osobe.

Novum.ba

Vezano: