Travnička policija uhapsila pet osoba zbog posjedovanja opojnih sredstava

Foto: Ilustracija

Foto: Ilustracija

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 9 krivičnih djela i 6 slučajeva narušavanja javnog reda i mira.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a SBK/KSB tokom proteklog vikenda nastavili su sa planskim aktivnostima koje su usmjerene na suzbijanje i sprečavanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Naime, dana 15.03.2019.godine oko 20,45 sati u mjestu Ovčarevo, općina Travnik, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a izvršili su kontrolu i pregled osobe E.L. rođen 2000.godine iz Travnika, kojom prilikom je kod istog pronađena određena količina zeljaste materije upakovane u aluminijsku foliju, za koju se sumnja da je opojna droga Cannabis.

Tokom realizacije navedenih aktivnosti, izvršena je kontrola i pregled ugostiteljskog objekta u ulici Derviša Ef. Korkuta, općina Travnik, kao i zatačenih osoba u objektu. Tom prilikom kod A.Dž. rođen 1996.godine iz Travnika pronađena je određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Speed, dok je kod J.D. rođen 1988.godine iz Travnika pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Cannabis.

Istoga dana, navedeni službenici su u ulici Šehida, općina Travnik izvršili kontrolu i pregled osobe S.K. rođen 1998.godine iz Travnika, kod kojeg je pronađena određena količina praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Speed.

U nastavku aktivnosti, dana 16.03.2019.godine, policijski službenici PS Travnik su na regionalnom putu u mjestu Han Bila izvršili kontrolu i pregled putničkog motornog vozila marke Audi, kojim je upravljao I.H. rođen 1991.godine iz Zenice. Prilikom kontrole isti je dobrovoljno predao jednu PVC vrećicu praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Speed.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom osumnjičene osobe su lišene slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje

Novum.ba

Vezano: