Busovača: Matea Popović osvojila 25. dječiji festival Mak

25 . po redu dječiji festival Mali akordi "MAK" u organizaciji HKD Napredak podružnica Busovača i ove godine je na poseban način svojim scenskim i muzičkim sadržajem oduševio svoju publiku koja je opet busovačku dvoranu napunila do posljednjeg mjesta, kažu organizatori.

Na festivalu je nastupilo 13 malih pjevača iz Novog Travnika, Viteza, Nove Bile,Kiseljaka i Busovače.

Prošlogodišnji pobjednik Gabrijel Golub otvorio je ovaj po svemu izniman festival gdje buduće zvjezdice pred publikom nastupaju uz pomoć benda i pjevajući uživo.

Posebno impresivna je bila prva scena sa 120 djevojčica i dječaka koji su izveli poznatu skladbu "Djeca su ukras svijeta" uz ravnanje Magdalene Marić, osobe koja svake godine oduševi osmišljavanjem novog i iznimno kvalitetnog muzičkog sadržaja i tako oduševi inače zahtjevnu publiku. Ovaj put ovaj muzički performans izveden je uz pomoć teta iz vrtića, male framice, zboru osnovne škole, ali i mažoretkinja HKD Napredak podružnica Busovača

Ovogodišnji program vodila je Berna Mišković, članica amaterskog kazališta Vitez.

- Naravno ono najbitnije dogodilo se nakon sjajnih nastupa svih 13 izvođača, naime odlukom stručnog žirija u sastavu Ljubica Ljubos, predsjednica, Marijana Dujmušić prof. ,te Slaven Čović prof. ovogodišnji 25. po redu MAK osvojila je Matea Popović iz Nove Bile sa skladbom " Dvije zvijezdice ".

Drugo mjesto osvojila je Lejla Dizdarević iz Novog Travnika, a treće Anamaria Krezić iz Viteza.
Nagradu publike osvojio je busovljak Mateo Lekić, najbolji debitant je Aldina Huzbašić iz Busovače, a najbolji scenski nastup imala je Lea Stanić iz Kiseljaka
Nagradu za najmlađeg sudionika organizator je odlučio uručiti bratu i sestri Šantić, iako nisu nastupili u takmičarskom dijelu programa, kažu iz HKD Napredak Busovača.

U revijalnom djelu programa su nastupili pobjednici MAK-a ranijih godina, Amila Tulić iz Busovače, Marija Šimić iz Novog Travnika i Valentina Ljubos iz Viteza još jednom su podsjetili zašto su baš one osvajale pobjedničku statuu MAK-a.
Revijalni dio svojim izvedbama ukrasio je i vokalni sastav "Ivančice i prijatelji" te dvije Magdalene Marić sjajnim duetom.

Za kraj dugogodišnji organizacijski odbor MAK-a u sastavu Magdalena Marić, Stipo Krišto i Josip Križanović zahvalio je svim koji su na bilo koji način pomogli da se ovaj iznimni festival regionalnog karaktera i po 25. put održi u Busovači.

Festival MAK 2019. održan je pod generalnim pokroviteljstvom općine Busovača i glavnim pokroviteljima Ministarstvu obrazovanja, nauke i sporta SBK i Ministarsva finansija našeg kantona. U pomoć su pritekli prije svih i općine Kiseljak i Vitez, ali i sponzori EZ Busovača, Euroherc osiguranje, Veterinarska stanica Busovača, Šumskogospodarsko Društvo " Šume Središnje Bosne" , Party shop Busovača, Tim Busovača, Delikates Busovača, XT computers Busovača i Čaljkušić Benz Busovača.

Novum.ba

Vezano: