Travničanka Elmedina Čauš ponovo treba našu pomoć

Humanitarna organizacija Pomozi.ba uključila se u akciju pomoći Elmedini Čauš iz Travnika i za tu namjenu ustupila jedinstveni humanitarni broj 17012, na koji jednim pozivom donirate 2 KM.

Elmedina je mlada majka i hrabra žena koja se od 2016. godine bori s karcinomom dojke. Sam dosadašnji proces liječenja iziskivao je i odstranjivanje desne dojke. Nakon tog zahvata, PET CT pokazuje da se karcinom povukao 90 posto te se nastavlja sa serijom kemoterapija. Ipak, drugi PET CT nalaz pokazuje da je došlo do metastaze na pluća, drugu dojku i lijevi limfu.

Elmedina nastavlja sa svojim liječenjem kroz seriju kemoterapija i nakon završenog višemjesečnog procesa ponovo se radi PET CT nalaz, treći po redu. Navedeni nalaz pokazuje da su Elmedinina pluća i ostali organi čisti, ali da je došlo do rasta opakog tumora u samom žarištu, te je isti narastao s 3,5 centimetara na 9.

Ova hrabra majka i tada nastavlja borbu za vlastito zdravlje i odlazi na ljekarski konzilijum u Tursku, gdje je nakon izvršenih pregleda i urađenih testova donesena odluka da Elmedina mora proći novi ciklus kemoterapija u kombinaciji sa imunoterapijom, koja za cilj ima jačanje tkiva koje je oslabilo kao posljedica agresivnih terapija i mukotrpnog procesa liječenja. Za navedeni ciklus liječenja Elmedini Čauš iz Travnika je pored nevjerovatne snage i volje koju posjeduje, potrebno i 44.000 eura.

Ciklus se sastoji od četiri kemoterapije te dodatne imunoterapije. Radi se o najnovijem metodu liječenja za koji ljekari tvrde da mnogo obećava. Ujedno zbog sveukupnog stanja organizma Elmedine Čauš i činjenice da je ovaj oblik karcinoma otporan i kompliciran, navedena terapija je i zadnja nada za Elmedinino ozdravljenje.

Pored poziva na jedinstveni humanitarni broj, liječenje Elmedine Čauš možete pomoći i uplatom novčanih donacija putem standardnih računa organizacije Pomozi.ba.

Za novčane uplate iz BiH: Intesa Sanpaolo Bank BiH 154-180-20085330-48

Za novčane uplate iz inostranstva: Banks name: Intesa Sanpaolo Banka BiH SWIFT CODE: UPBKBA22 IBAN: BA39 1541802008533048

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Elmedina Čauš Za novčane uplate na račun naše organizacije u Austriji: ERSTE BANK IBAN: AT64 2011182266475400 BIC: GIBAATWWXXX Wien, Oestereich Name: hilfhelfen-pomozi.ba Verwendungszweck: Elmedina Čauš

 

Novum.ba

Vezano: