Info dan projekta 'Ojačajmo Fond za standarde u SBK' u Općem udruženju obrtnika poslodavaca

U prostorijma Općeg udruženja obrtnika poslodavaca Donji Vakuf u četvrtak 13.juna biće održan INFO DAN kroz projekat “Ojačajmo Fond za standarde u SBK/KSB” s ciljem pomoći kompanijama u uvođenju sistema upravljanja kvalitetom i potrebnih certifikata za proizvode / usluge tražene na ciljanim tržištima, kao što su EU standardi ili drugi relevantni standardi. Taj će projekt unaprijediti kapacitete malih i srednjih preduzeća, brzorastućih, izvoznika i spremnih za izvoz iz sektora drvne, metalne i tekstilne industrije.

Na info danu zainteresovanim kompanijama sa područja općina Donji Vakuf, Bugojno i Gornji Vakuf biće prezentovane mogućnosti apliciranja za grant sredstva po navedenom projektu kao i mogućnosti za dobijanje grant sredstava putem USAID-ovog Projekta razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (USAID WHAM projekat).

Projekat “Ojačajmo Fond za standarde u SBK/KSB” implementira Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna Bosna i Hercegovina – REZ u saradnji sa Ministarstvom privrede SBK/KSB i USAID WHAM projektom.

Novum.ba

Vezano: