Predstavnici Općine i Kantonalnog ministarstva privrede posjetili preduzeće 'Greben' Novi Travnik

U okviru implementacije Projekta poboljšanja lokalnog okruženja za investiranje (LIFE) a u cilju realizacije Programa postinvesticijske podrške i rada s investitorima u 2019. godini, predstavnici ministarstva privrede SBK (pomoćnik ministra privrede SBK/KSB Zihnija Aganović) i Službe za privredu, poduzetništvo i lokalni razvoj općine Novi Travnik (pomoćnik načelnika Branko Brkan i stručni savjetnik za lokalni ekonomski razvoj Josip Budimir), posjetili su preduzeće „Greben"d.o.o. Novi Travnik.

Tema razgovora bilo je stanje u privredi i rješavanje otvorenih pitanja investitora koja su u nadležnosti Općine i Kantona kao i pitanja iz nadležnosti viših razina vlasti.

Na sastanku se razgovaralo o problemima sa kojima se ovaj privredni subjekt susreće u svom poslovanju te je obećano da će preduzeće ubuduće imati bolji servis, kako od strane Kantonalnog ministarstva gospodarstva tako i Općine Novi Travnik.

Firma „Greben“ iz Novog Travnika osnovana je 2005. godine. Nalazi se u Industrijskoj zoni „Bratstvo“ Novi Travnik, a bave se metalskom proizvodnjom, odnosno proizvodnjom metalnih konstrukcija.

Novum.ba

Vezano: