Delegacija općine Žabalj u posjeti Donjem Vakufu

Čedomir Božić predsjednik općine Žabalj, pomoćnik predsjednika općine Žabalj Novo Dovedan, Radovan Plačkić direktor JKP „Vodovod“ i Radomir Zlokolica direktor JKP Čistoća, boravili su danas u službenoj posjeti Općini Donji Vakuf i načelniku Husi Sušiću.

Već nekoliko godina ove dvije općine njeguju dobre odnose kroz sport i kulturu, a svakog mjeseca augusta, na obilježavanju slave pravoslavne crkve u Donjem Vakufu, prisustvuje i veliki broj vjernika rodom iz Donjeg Vakufa, a koji već nekoliko godina žive u općini Žabalj u Srbiji.

„Mi već skoro sedam godina imamo odličnu saradnju između opštine Žabalj i općine Donji Vakuf i trudićemo se i u narednom periodu da nastavimo sa dobrom saradnjom, iz koje je i nastalo nekoliko dobrih projekata. Posebno bih istaknuo projekat povezivanja naroda kroz sport i međunarodni turnir u basketu koji se održava u Donjem Vakufu, ali i turnir koji se održava u Žablju gdje se naša djeca i djeca iz Donjeg Vakufa upoznaju i druže i šire poznanstva. S druge strane, trudimo se da u skorijoj budućnosti ojačamo veze i odnose i kroz kulturu u ove dvije opštine. U narednom periodu planiramo ozvaničiti saradnju sa Donjim Vakufom i usvojiti inicijativu koja je potekla od načelnika Sušića“, kazao je za Radio Donji Vakuf predsjednik opštine Žabalj Čedomir Božić.

U kabinetu općinskog načelnika, delegaciju iz Srbije dočekali ugostili  su načelnik Huso Sušić i sekretar općinskog Sportskog saveza Sead Cerić,

„Drago mi je da smo danas u uzvratnoj posjeti ugostili predsjednika općine Žabalj Čedomira Božića i njegovu delegaciju. Zadovoljstvo mi je vidjeti, da su ovakve posjete i dobri odnosi potekli prvenstveno iz susreta dva načelnika, a nastavljaju se već nekoliko godina kroz obostrane posjete i druženja djece kroz sportska takmičenja, njegovanje kulture, upoznavanje tradicije i običaja i neke druge sadržaje“, dodao je načelnik Huso Sušić.

U donjovakufskoj pravoslavnoj crkvi, i ovog 28. augusta, očekuje se dolazak velikog broja vjernika iz svih dijelova BiH ali i susjedne Srbije na obilježavanju hramovne slave – Uspenja Presvete Bogorodice ali i 131 godine od kada je hram sagrađen.

Novum.ba

Vezano: