Nermin Rustempašić pravomoćno osuđen na 15 i po godina zatvora

Nermin Rustempašić osuđen je na 15 i po godina zatvora zbog ubistva dvije osobe, od koje je jedna bila maloljetna, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Kantonalnog suda u Novom Travniku.

Ovime je potvrđena prvostepena presuda koja je izrečena 5. jula prošle godine. 

Podsjetimo 7. decembra 2018. godine, Novi Travnik pogodila je nezapamćena tragedija, kada je Nermin Rustempašić u alkoholiziranom stanju u centru ove općine pokosio pet osoba, pri čemu su život izgubile majka i maloljetna kćerka Azra i Alma Hajrić, te teže povrijeđeno troje djece.

U nesreći koja se dogodila u 20.35 sati teže je povrijeđen i sin nastradale Azre Hajrić, star četiri godine, koji je više od mjesec bio na liječenju u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Među povrijeđenima su i dva sina glavnog imama Harisa ef. Amidžića, koji imaju osam i 12 godina. Jedan je bio smješten u bolnicu u Travniku, dok je drugi, zajedno sa povrijeđenim Azrinom sinom, prevezen u UKC Sarajevo.

Svi oni su se vraćali sa džudo treninga kada je na njih naletio Rustempašić, koji u trenutku nesreće imao više od tri promila alkohola u krvi.

Novum.ba

Vezano: