Pronađena veća količina droge i vaga prilikom pretresa u Kiseljaku i Novom Travniku

Tokom protekla 24 sata na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 6 krivičnih djela.

Dana 15.01.2020. godine oko 18,30 sati u mjestu Višnjica Polje, općina Kiseljak policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled vozila kojim je upravljao V.F. rođen 1981.godine iz Kiseljaka. Tom prilikm isti je odbacio od sebe 2 pvc vrećice sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je opojna cannabis. Prilikom pregleda vozila, također je pronađena određena količina navedene materije, digitalna vaga pogodna za vaganje opojne droge, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Istog dana oko 23,40 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Jedinice za specijalističku podršku i tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik, na osnovu naredbe općinskog suda Travnik izvršili su pretres ugostiteljskog objekta koji se nalazi u ulici Ive Andrića, općina Novi Travnik. Prilikom pretresa, kod osobe Ž.P. rođen 1977.godine iz Novog Travnika, pronađena je određena količina praškaste  materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Dana 16.01.2020. godine oko 00,55 sati u ulici Ljudevita Gaja, općina Novi Travnik, policijski službenici PS  Novi Travnik, izvršili su kontrolu i pregled osobe Z.V., rođen 1992. godine iz Novog Travnika. Tom prilikom, kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Novum.ba

Vezano: