17-ogodišnja Lara Botić iz Viteza je Fotomodel BiH 2020

  • Lara Botić
  • Lara Botić
  • Lara Botić
  • Lara Botić
  • Lara Botić

Lara Botić

„Moje, kako to kažu „pravo lice“ je ujedno i jedino lice koje imam, tako da se moje ponašanje privatno i ponašanje koje ste mogli vidjeti na sceni, ili sada dok razgovaramo, uopšte ne razlikuju

Nakon glamurozne večeri u Zlatnom salonu - Tapas, koju je obilježio izbor Fotomodel BiH 2020, imali smo čast da razgovaramo sa djevojkom koja je ponijela laskavu titulu „Fotomodel BiH“ – Larom Botić.

Predivna sedamnaestogodišnjakinja iz Viteza koja plijeni pažnju svojom ljepotom, osmijehom i karizmom, sa članom našeg tima razgovarala je o svom putu do pobjedničke titule, željama i planovima u budućnosti. Kroz razgovor koji vam prenosimo, upoznajte očaravajuću Laru Botić, pobjednicu izbora „Fotomodel BiH 2020“.

Na večerašnjem, finalnom izboru u zaista jakoj konkurenciji ste osvojili laskavu titulu „Fotomodel BiH“. Možete li nam reći kako se osjećate i da li ste očekivali pobjedu?

Veoma sam uzbuđena i sretna. Još uvijek ne mogu da vjerujem da sam osvojila ovu titulu. U konkurenciji je bilo mnogo lijepih djevojaka i kada su proglašavali šest najboljih, kako moje ime nije prozvano između prvih pet, mislila sam da neću osvojiti ništa. Kada je Selma izgovorila moje ime osjećaj je bio neopisiv. Ne mogu reći da se nisam nadala pobjedničkoj tituli, sve djevojke na takmičenju nadale su se da će biti proglašene „najboljom“, ali bila bi laž reći da sam je očekivala.

Jeste li se ranije bavili modelingom ili je ovo prvo iskustvo u tom smijeru?

Modelingom sam se počela baviti jako rano i, ako se dobro sjećam, završila sam „Fashion akademiju“ 2012. godine. Ono što je interesantno je trema koju sam osjećala večeras. Iako ovo nije bilo moje prvo iskustvo u scenskom nastupu, trema me u momentima potpuno preplavila i plašilo me je da će publika i žiri to primjetiti – naglašava Lara.

Kažite nam, ko je Lara Botić u privatnom životu? Imate li neki hobi i šta je to što vas motiviše u životu?

Moje, kako to kažu „pravo lice“ je ujedno i jedino lice koje imam, tako da se moje ponašanje privatno i ponašanje koje ste mogli vidjeti na sceni, ili sada dok razgovaramo, uopšte ne razlikuju. Nemam neki poseban hobi koji bi istakla, ali svoje slobodno vrijeme volim provoditi u teretani, ako se takvo nešto može nazvati hobijem – navodi Lara uz osmjeh.

Jeste li spremni ispuniti obaveze koje Vas očekuju u narednoj godini nakon ovog proglašenja i kakva je Vaša percepcija glamura u BiH?

Tutula koju sam osvojila sa sobom nosi i veliku odgovornost. Svjesna sam da će obaveze koje me očekuju u budućnosti zahtjevati moju potpunu psihičku i fizičku spremnost i ja ću se potruditi da ih ispunim. Sigurna sam da neće biti lako, jer sam tek drugi razred srednje škole, ali nadam se da ću uspjeti organizovati svoje vrijeme na način da ispunim sve izazove koje sa sobom nosi naredni period.

Što se tiče glamura u BiH, ja smatram da je naša država još uvijek veoma mlada kada je u pitanju glamur. Izbori poput večerašnjeg izbora za „Fotomodel BiH“ su u drugim državama mnogo više promovisani i imaju veću podršku javnosti. Ipak, ne sumnjam da će u skorije vrijeme i naša država napredovati u smjeru promocije i podizanja kvaliteta ovakvih događaja.

Kako je iskustvo koje ste stekli kroz pripreme za takmičenje za „Fotomodel BiH“ uticalo na Vaš privatni život?

Pripreme su trajale zaista dugo i ja zbog školskih obaveza nisam imala mogućnost da budem prisutna na svakoj reviji koja je bila organizovana u okviru takmičenja. Jedna od revija na kojoj nisam bila je ona u Cazinu, ali sam se trudila da budem na svakoj probi. Obaveza je tokom proteklih mjeseci bilo zaista mnogo i ponekad sam se osjećala zaista umorno, ali kada se mladost udruži sa željom za uspjehom, savlada se svaka prepreka.

Namjeravate li da se u budućnosti ozbiljnije bavite modelingom?

Meni se zaista sviđa ideja da se bavim modelingom i uživam u svim izazovima sa kojima se susrećem kroz aktivnosti u Fashion akademiji. Iskreno se nadam da će Bosna i Hercegovina u budućnosti podići sistem vrijednosti kada je u pitanju modeling što bi otvorilo mogućnosti nekome kao što sam ja da se ozbiljnije bavi ovim poslom.

Nakon razgovora sa Larom Botić pitali smo i producenticu „Fashion M-a“, Selmu Maličbegović, šta je presudilo da upravo Lara ponese prestižnu titulu Fotomodel BiH, pri čemu je Selma istakla da su fotografi, žiri, ali i direkcija upravo u njoj prepoznali sve tražene kvalitete. Kako Selma navodi „Smatramo da je Lara Botić jedna potpuna ličnost. Ona posjeduje ljepotu, izgrađen stav, elokventna je i karizmatična. Jednostavno rečeno, Lara ima taj „X faktor“ što je bilo ključno da pobjedi na ovom izboru.“

Lari Botić još jednom čestitamo na osvojenoj tituli „Fotomodel BiH 2020“ i želimo joj još mnogo uspjeha u godinama koje dolaze.

 

Novum.ba/Čuvari istine

Vezano: