Ako želite brži rast kose, jedite ove namirnice

Ako imate osjećaj da vam kosa uopće ne raste ili prirodnim putem želite ojačati svoju krhku kosu, ovo su namirnice za vas. Osim što pospješuju rast kose, odlične su i za vašu kožu, a u svoju prehranu trebali bi ih ste uvrstiti kad god možete.

Piletina

Piletina i druge namirnice koje obiluju proteinima od velikog su značaja za zdravu kosu i njen rast. Naime, proteini izgrađuju sve naše ćelije, uključujući i ćelije kose, a do ispadanja kose često dolazi zbog slabog unosa proteina.

Jaja

Jaja nude širok spektar zdravstvenih prednosti, zato je njihovo uključivanje u prehranu jako važno. Osim što su bogata proteinima, sadrže i biotin koji pospješuje rast kose, ali i njeno jačanje.

Avokado

Avokado je bogat vitaminom E koji je jako važan za rast kose, a sjedinjenje svih vitamina u avokadu poboljšava cirkulaciju krvi zbog koje folikule kose rade djelotvornije.

Losos

Ova riba je prepuna nutrijenata, pogotovo onih koji pospješuju rast kose. Sadrži proteine, vitamin D, omega 3 masne kiseline i još puno stvari koje stimuliraju rast kose.

Kvinoja

Kvinoja je prije nekoliko godina proglašena “kraljicom čišćenja organizma” te je odlična i za rast kose jer je puna cinka, a manjak cinka je često uzročnik krhke i suhe kose.

Novum.ba

Vezano: