Književno veče sa Muhamedom Mahmutovićem u organizaciji Udruženja građana Novum

Udruženje građana Novum, u sklopu programa “Upoznajmo BH autore, podržimo književno stvaralaštvo”, 13. marta organizuje književno veče sa Muhamedom Mahmutovićem. Književno veče će se održati u Vakufsko-administrativnom centru u Kiseljaku sa početkom u 18 sati i 15 minuta.

Inače, Muhamed Mahmutović je književnik i novinar koji je prisutan u mnogim medijskim kućama u ulozi analitičara, kolumniste ili autora televizijskih priloga. Ovaj autor prati postmodernistički model pisanja, uz mnogo dinamike, što mu je donijelo veliku popularnost kao romanopiscu, a napisao je knjige “Pokošeni cvjetovi Krajine”, “Bogatstvo beskućnika”, “Inat bosanskog goluba”, “Pacijenti” i "Tihe likvidacije" i "Priče slučajnih prolaznika". Knjige su prevedene na strane jezike i doživjele su više izdanja, a na književnoj večeri će gosti imati priliku i da iste kupe uz posvetu i potpis samog autora.

Osim druženja sa književnikom Mahmutovićem, prisutni će na ovoj književnoj večeri imati priliku i da uživaju u izvedbama Zejda Šote, poznatog interpretatora duhovne muzike.

Udruženje građana Novum vas poziva da se zajedno družimo na ovoj književnoj večeri, te da se u prijatnoj atmosferi upoznate sa stvaralaštvom i razmišljanjima književnika Muhameda Mahmutovića.

Ulaz je slobodan.

 

Novum.ba/Čuvari istine

Vezano: