Osam učinkovitih načina za sprječavanje širenja virusa s kojima možete početi ODMAH

Dok se koronavirus ubrzano širi svijetom, iskustva i savjeti su više nego dobrodošli što dobro znaju i urednici BuzzFeeda.

Nedavno su pozvali svoje čitatelje da podijele na koji način oni osobno sprječavaju širenje virusa. Evo nekoliko savjeta koja vrijedi iskušati i ostati zdrav i ne zaražen, prenosi Jutarnji.

1. Kupite rukavice koje ćete nositi u javnom prijevozu ili dok kupujete u trgovini. One bi trebalo spriječiti prenošenje virusa na vas s druge površine.

2. Mislite na druge, a ne samo na sebe. Na primjer, ako ste prehlađeni i kišete već dva dana, možda ne biste trebali izlaziti na večeru ili u kancelariji. Povucite se i gledajte Netflix! Vaši prijatelji i obitelj će vam biti zahvaliti.

3. Dezinficirajte sve što tokom dana obično dirate, kao što su torba, ključevi, kvake na vratima, volan i definitivno telefon.

4. Perite ruke! Ne bi vam trebalo to govoriti, ali to je NAJBOLJI način da se virus drži podalje. Prilikom pranja ruku obavezno koristite sapun i vodu najmanje 20 sekundi.

5. Nosite sredstva za čišćenje ruku uvijek sa sobom, a osobito kada voda nije dostupna. Izvrsno je i trenutno ubija virus na vašim rukama nakon rukovanja s novcem, otvaranja vrata trgovina ili korištenja rukohvata na stubištu.

6. Ne koristite testere za šminku prilikom posjeta drogerijama i svakako izbjegavajte isprobavanje hrane u trgovini. Znamo da je primamljivo, ali ne znate koliko je ljudi dotaklo isti proizvod prije vas.

7. Ako ste skloni diranju lica, dodirivanju usana ili trljanja očiju, nosite uvijek neku igračku, koja će odvratiti ruke od lica, na primjer.

8. Obucite majicu s tekstom "molim vas perite ruke" kako biste podsjetili sve na pranje, piše Jutarnji.

Novum.ba

Vezano: