Sportska dvorana u Gornjem Vakufu-Uskoplju spremna za alternativni smještaj

Ukupan broj osoba koje se trenutno nalaze u samoizolaciji je 201, saopćeno je iz općinskog civilnog štaba Gornji Vakuf-Uskoplje.

Sa danom 03.04.2020.godine Rješenje je prestalo da vrijedi za ukupno 160 osoba. Ukupan broj testiranih lica na virus COVID-19 do danas je 41 od kojih je 8 pozitivnih među kojima je jedan umrli 29.03.2020.godine.

Svi koji su pozitivni prema informaciji Doma zdravlja se osjećaju dobro i nalaze se u kućnoj izolaciji, osim jedne starije osobe koja je upućena na bolničko liječenje u Travnik. Policijska stanica,HES služba Doma zdravlja i Služba civilne zaštite i dalje intenzivno rade na istrazi i prikupljanju podataka o svim osobama koji su bile u kontaktu sa zaraženima kako bi se spriječilo dalje širenje zaraze.

Općinski štab Civilne zaštite je pripremio u potpunosti alternativi smještaj u Sportskoj dvorani Gornji Vakuf -Uskoplje za slučaj povećanog broja osoba sa simptomima koji upućuju na COVID-19.

Prema izvještaju Policijske stanice svi građani se pridržavaju naredbi Štaba Civilne zaštite osim jedne osobe koja je kršila naredbu o kretanju iza 20.00 sati i ista je kažnjena u novčanom iznosu od 300 KM.

 

Novum.ba

Vezano: