Čaušević: Svi se moramo još malo strpiti, kako bismo spriječili širenje zaraze

Svih devet stanovnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje, koji su pozitivni na koronavirus, osjećaju se dobro, a u izolaciji se trenutno nalaze 143 osobe, potvrdio je Feni načelnik tog grada Sead Čaušević.

- Možemo reći da je stanje pod kontrolom. Osoba koja se nalazi na liječenju u travničkoj bolnici je, također, dobro. Do sada je testirano 55 osoba, a rješenje o samoizolaciji prestalo je da važi za 201 osobu. Ovo je vrijeme kada se svi trebamo strpiti još otprilike dvije sedmice, kako bismo spriječili širenje zaraze - naglasio je.

Dodaje da sve oboljele osobe dolaze iz četiri domaćinstva (kuće) s područja Trnovače i Voljica, te da su uposleni Zavoda za javno zdravstvo SBK-a i pripadnici Vatrogasne jedinice Gornji Vakuf-Uskoplje izvršili kompletnu dezinfekciju žarišta u tim naseljima.

- Higijensko-epidemiološka služba nastavlja dezinfekciju prema utvrđenom planu, a povoljno vrijeme iskoristit ćemo za još jedno pranje svih ulica i javnih površina. Samo savjesnim ponašanjem i mjerama zaštite koje svakodnevno provodimo, posljedice pandemije možemo svesti na najmanju moguću mjeru - zaključio je Čaušević.

Novum.ba/Fena

Vezano: