Gornji Vakuf -Podrška ugostiteljima,trgovcima,obrtnicima i privrednim subjektima

Do 8. maja otvoren je javni poziv za dodjelu grant sredstava iz budžeta Općine Gornji Vakuf-Uskoplje ugostiteljima, trgovcima, obrtnicima i privrednim subjektima, čija je djelatnost zabranjena naredbama štabova civilne zaštite.

Kako je kazao načelnik tog grada Sead Čaušević, na taj način želi se pomoći privatnim preduzećima i poduzetnicima u saniranju posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

- Subvencionirat ćemo iznos od 250 KM po jednom radniku kojeg zapošljavaju, a zahtjev mogu podnijeti svi ugostitelji, trgovci, obrtnici i privredni subjekti sa sjedištem na području naše općine, kojima je zabranjen rad duže od trideset dana - naglasio je.

Po njegovim riječima, jedan od uvjeta je da su korisnici pomenutih grant sredstava ispunili obaveze po osnovu javnih prihoda zaključno s krajem februara ove godine, odnosno da su zadržali isti broj radnika koji je bio prijavljen 18. aprila, s izuzetkom onih kojima je istekao ugovor o radu, ili su sporazumno prekinuli radni odnos.

- Također, ostvaruju pravo na grant sredstva za sve zaposlenike prijavljene do 29. februara ove godine, što ne važi za novoprijavljene radnike nakon ovog roka – zaključio je načelnik Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Novum.ba

Vezano: