Poziv na humanitarnu akciju '10 životnih namirnica'

U okviru akcije "10 životnih namirnica“ volonteri Udruženja „Ruku na srce“ od početka pandemije koronavirusa pripremili su 190 paketa prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština koji su uz pomoć kompanije A2B i podršku Homework Hub-a dostavljeni na adrese porodica.

Na spisku onih kojima je pomoć i dalje neophodna je više od 150 porodica, a priprema novih paketa trenutno je obustavljena zbog nedostatka sredstava za kupovinu namirnica.

- Kako bi obradovali sve ove porodice i barem im malo olakšali neizvjesnu svakodnevnicu, više nego ikada potrebna im je podrška sugrađana koji će novim donacijama omogućiti nastavak realizacije projekta - poručuju iz Udruženja 'Ruku na srce'.

Vanredna situacija izazvana pandemijom koronavirusa, iziskuje maksimalne napore kako bi pomogli drugima te iz Udruženja pozivaju sve one koji žele i imaju mogućnost da doprinesu ovoj akciji, jer 'naše malo nekome može značiti sve'.

Donacije za ovu akciju moguće je uplatiti na broj žiro računa 1990490056036171 (Sparkasse Bank d.d. BiH, primalac: Udruženje “Ruku na srce”, adresa: Hakije Turajlića 33, Sarajevo, svrha uplate: Za akciju „10 životnih namirnica“).

Također, korisnici BH Telecom operatera pozivom na humanitarni broj telefona 090 291 071 mogu donirati 2 KM za realizaciju ovog projekta.

Novum.ba/Fena

Vezano: