U Novom Travniku, Busovači i Kiseljaku pronađena droga

Tokom proteklog vikenda  na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je  6 krivičnih djela.

Dana 12.06.2020.godine oko 18,00 sati u ulici Mehmeda Spahe, općina Novi Travnik,policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP SBK/KSB, izvršili su kontrolu i pregled lica A.Š. rođen 1983.godine. Tom prilikom  kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Dana 13.06.2020. godine oko 17,45 sati u mjestu Kaonik, općina Busovača, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP SBK/KSB u saradnji sa Jedinicom za specijalističku podršku MUP-a, policijskim službenicima tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak i policijskim službenicima PS Busovača, izvršili su kontrolu i pregled vozila Mercedes, registarskih oznaka K16 E 289. Tom prilikom kod osobe u vozilu, S.H. rođen 1990. godine iz Novog Travnika, pronađena je određena količina  materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Istog dana oko 23,00 sata u ulici Vladimira Nazora, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak,izvršili su kontrolu i pregled vozila Passat, kojim je upravljao M.V. rođen 1996 godine iz Kiseljaka. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim kantonalnim tužilaštvom, protiv  osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Novum.ba

Vezano: