Novi Travnik: Poziv za poljoprivredne proizvođače

Na stranici Općine Novi Travnik objavljen je poziv za poljoprivredne proizvođače koji prenosimo u cjelosti.

Pozivamo poljoprivredne proizvođače Općine Novi Travnik, koji su obavili proljetnu sjetvu, upisani su RPG-a i posjeduju račune o kupovini sjemena, mineralnih gnojiva i sredstava za zaštitu da mogu dostaviti svoje prijave sa računima za pravdanje, a sve u sklopu Javnog poziva Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva broj: 01-04/2-549/2020 od 10. 4. 2020. godine na koji je Općina aplicirala, da podnesu pismene zahtjeve sa traženim dokazima:

Originalnim ili ovjerenim kopijama fiskalnog računa kupljenog sjemena, mineralnog gnojiva i zaštitnih sredstava za izvršenu proljetnu sjetvu za proizvodnju silažnog kukuruza, heljde, povrća (paradajz, paprika, krastavac, patlidžan, mrkva, cvekla, grah, luk bijeli i crveni, zelena salata, krompir i sl.) i drugih poljoprivrednih kultura.
Potvrdom banke o bankovnom računu
Prijave se primaju do 10.07. 2020. godine u šalter sali Općine.

Molimo stranke da se pridržavaju Naredbi Kriznog štaba Federalnog ministrastva zdravstva te u Općinu ne dolaze bez maske i u šalter sali ne prave gužve.

Visina iznosa podrške za programe pokretanja proizvodnje, poticanja proljetne sjetve zavisi od iznosa sufinansiranja prihvatljivih troškova od strane klijenta – lokalne zajednice a maksimalno do 1.000,00 KM po krajnjem korisniku (poljoprivrednom proizvođaču).

Prije isplate obračunanih troškova proljetne sjetve poljoprivrednici će biti obaviješteni o terminima potpisivanja listi krajnjih korisnika (obrazac ISRP), koju Općina, zajedno sa originalnim računima o kupovini repromaterijala, mora dostaviti federalnom Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Novum.ba

Vezano: