JAJCE/Održana Informativna radionica u okviru USAID Programa podrške marginaliziranim grupama

U Jajcu je održana Informativna radionica organizovana u okviru Javnog poziva za finansiranje najboljih poslovnih planova zajedničkim sredstvima USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama i Općine Jajce namijenjenih razvoju preduzetništva i zapošljavanju marginaliziranih grupa žena. U radu radionice učestvovale su žene koje žele pokrenuti vlastiti biznis.

Ajka Rovčanin, konsultantica USAID - Programa podrške marginaliziranim grupama (PPMG) i koordinatorica Poduzetničkog fonda za žene i Amila Hadžić, šef Odjeljenja za upravljanje lokalnim razvojem Općine Jajce učesnicama radionice predstavile su Program podrške i uslove, način prijave i druge tehnički detalje Javnog poziva. Učesnice radionice upoznale su se kako da svoju poslovnu ideju predstave kroz biznis plan koji je sastavni dio prijave na Javni poziv za razvoj biznisa marginaliziranih grupa žena. 

Javni poziv za razvoj biznisa marginaliziranih grupa žena koji se zajednički finansira sredstvima USAID/PPMG i Općine Jajce otvoren je do 30.7.2020. g.

Sredstva dodjeljenog granta kreću se od 5.000,00 KM do 10.000,00 KM, a program podrške marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa usmjeren je ka poticaju žena da same osnivaju preduzeća ili obrt. 

Javni poziv i Obrazac prijave mogu se preuzeti u Općini Jajce ili putem linka na web stranici Općine Jajce JAVNI POZIV - MARGINALIZIRANE GRUPE ŽENA  

Novum.ba

Vezano: