Turska vojna misija u BiH donirala sredstva za uređenje zgrade Četvrte OŠ Torlakovac

U Četvrtoj osnovnoj školi Torlakova danas je svečano obilježen završetak projekta uređenja ove školske ustanove.

Zahvaljujući Turskoj vojnoj misiji u BiH zamijenjena je kompletna vanjska stolarija, djelimično i unutarnja, a učionice opremljene sa novih 100 stolica, 50 klupa i 10 smart tabli.

„Za nas posebno zadovoljstvo predstavlja sreća na licima djece koja pohađaju Četvrtu osnovnu školu Torlakovac, djece koja predstavljaju našu budućnost. Nas, turski narod, mnogo usrećuju i raduju ovi i slični projekti koje smo realizirali i koje ćemo nastaviti realizirati s ciljem unapređenja uslova obrazovanja naše djece koja su budućnost BiH“, kazao je brigadir Selim Gokcegoz, komadant Turske vojne misije u BiH.

Vrijednost projekta je 30.000 KM, a direktor škole Sejid Selimović se uime kolektiva, učenika kao i roditelja zahvalio predstavnicima Turske vojne misije u BiH na vrijednoj donaciji,

„Danas je više razloga da budemo sretni i zadovoljni. Prvi i najvažniji je završetak projekta uređenja školske zgrade, a drugi za nas najbitniji je čvrsta veza bratskih naroda Republike Turske i BiH. Nabavkom školskog namještaja, pametnih tabli kao i nove stolarije, obezbijedili ste našim učenicima i nastavnicima bolje uslove rada i veće uspjehe“, kazao je Selimović.

Današnjoj svečanosti prisustvovao je i općinski načelnik Huso Sušić, a bila je ovo prilika da se predstavnicima Turske vojne misije uruče pokloni sa simbolom škole, kao podsjećanje na vrijednu donaciju koja je donijela osmijeh na lica učenika, nastavnika i kolektiva Četvrte osnovne škole Torlakovac.

Novum.ba/radiodonjivakuf.com.ba

Vezano: