Rasvijetljena krivična djela u Travniku i Jajcu

Dana 29.05.2020.godine u PS Travnik se obratio R.S. i prijavio krađu novca u iznosu od 860,00 KM sa svog tekućeg računa koji je otvorio u banci u Travniku.

Policijski službenici PS Travnik radeći na rasvijetljavanju navedenog krivičnog djela došli su do saznanja da je osumnjičeni za njegovo izvršenje S.Z. rođen 1967.godine iz Sarajeva.

Protiv osumnjičenog nadležnom tužilaštvu slijedi podnošenje izvještaja o počinjenom krivičnom djelu krađe.

Dana 01.07.2020.godine policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Jajce naknadno su rasvijetlili KD „Izazivanje opće opasnosti“ koje je počinjeno dana 09.04.2020.godine, na štetu JP Elektroprivreda HZ-HB d.d. Mostar, poslovnica Elektro Jajce.

Predmetno djelo je počinjeno paljenjem suhe trave i korova u naselju Peratovci, općina Jajce, gdje je uslijed jakog vjetra došlo do širenja vatre koja je zahvatila 2 drvena elektro stuba sa žicama, zbog čega je došlo do prekida napajanja električnom energijom navedenog područja.

Operativnim radom na terenu službenici policije su došli do saznanja da je za izvršenje ovog krivičnog djela osumnjičen P.B. rođen 1946.godine iz Jajca, protiv kojeg slijedi poduzimanje zakonom propisanih mjera i radnji.

Novum.ba

Vezano: