U Jajcu održana enduro utrka: Motori, priroda i adrenalinski užitak

U organizaciji moto kluba “Enduro” Jajce na obroncima planine Ranče jučer je održana Enduro Cross Country utrka “Jajce 2020″. Riječ je o drugoj utrci ovog tipa na prostoru općine Jajce, a svi ljubitelji ekstremnih sportova i brojni gosti mogli su uživati u istinskom spektaklu.

Extreme enduro utrka u Jajcu imala je epitet međunarodne, jer osim vozača iz naše zemlje bili su i oni iz Hrvatske. U klasi Pro pobijedio je ubilježio Mustafa (Braco) Hadžić iz MK “Enduro” Cazin, najbolji u klasi amater bio Martin Šego član EEK “Mostar”, dok je u klasi veteran Samir Nesimović iz MK “Old Wheels” – Sarajevo.

Staza je bila izvanredno pripremljena, ali nakon velikih padalina u zadnja dva dana dosta teška za vožnju. Tokom utrke vozači su prolazili preko prašine, blata, kamenja, gdje zasigurno nije falilo adrenalina, a definitivno je potvrđeno da je enduro sport sve zastupljeniji i popularniji na našim prostorima.

Organizator Moto Klub ” Enduro“Jajce” zahvaljujući uspješnoj organizaciji dobilo pozitivnu ocjenu MS BIH i pravo na organizaciju utrke Prvenstva BiH u narednim sezonama.

Novum.ba/Jajce-online

Vezano: