Juniori KK Promo Donji Vakuf prvaci Lige mladih SBK

Proteklog vikenda, zvanično je spuštena zavjesa na takmičenja u okviru LIGE MLADIH SBK za takmičarsku sezonu 2019/2020 godinu, a koja je prekinuta u martu ove godine i većina sportskih takmičenja u našoj zemlji, zobog poznatih razloga izazvanih epidemijom virusa COVID-19.

Konačna mjesta na tabeli u svim kategorijama ostala su po proglašenju pandemije, jer poslije marta 2020 godine nije bilo utakmica.

KK Promo je u ovu sezonu ušao bez prevelikih rezultatskih ambicija, s primarnim ciljem omasovljenja članstva i što ispravnijeg rada sa našim djevojčicama i dječacima. Veoma je važno napomenuti da su u ovog takmičarskoj sezoni učestvovali sa svim selekcijama u svim kategorijama za koje je bilo organizovano takmičenje u okviru LIGE MLADIH SBK, ukupno sedam selekcija, što ih čini najbrojnijim takmičarskim klubom u kantonu.
Ipak, rezultati nisu izostali.

“Promovi” juniori predvođeni kapitenom ove selekcije Ajdinom Ćurićem osvojili su prvo mjesto u ovoj kategoriji. Ajdin Ćurić izabran je za najkorisnijeg igrača (MVP-a) a trener Amer Čaluk proglašen je za najuspješnijeg trenera u ovoj kategoriji.

Ovdje vrijedi istaći i istorijski uspjeh ženske pretpionirske selekcije, koja je zauzela drugo mjesto u kategoriji pretpionirki i donijela srebrenu medalju za naše djevojčice, a nakon samo dvije godine rada.

Od ostalih rezultata selekcija izdvajamo:
– Pretpioniri 3.mjesto (1.mjesto ŠK Never Stop)
– Pioniri 7.mjesto (1.mjesto STAR Fojnica)
– Kadeti 3.mjesto (1.mjesto Prvi koš Vitez)
– Pretpionirke (ženski) 2.mjesto (1.mjesto Bersellum Turbe)
– Pionirke (ženski) 6.mjesto (1.mjesto STAR Fojnica)
– Kadetkinje (ženski) 4.mjesto (1.mjesto Bersellum Turbe)

“Čestitamo pobjednicima i pobjednicama u ostalim kategorijama, sa željom da naša druženja i sportska nadmetanja nastavimo čim prije, u puno boljim uslovima i vremenima za sve nas. Nama ostaje da i dalje vrijedno radimo i treniramo, a rezultati će doći.
KK PROMO Donji Vakuf se još jedanput zahvaljuje svima onima koji su dali podršku u radu svih selekcija našeg kluba”, saopćeno je iz KK Promo Donji Vakuf.

Novum.ba

Vezano: