Migranti na Ilidži ilegalno otvorili kafić: Pijančenja i drogiranja nesnošljivi za stanovnike

Građani Sarajeva suočeni su s još jednom nesnošljivom situacijom, a fokusu su opet ilegalni migranti. Naime, nekolicina njih je otvorila kafić na terminalu Ilidža, a danas je oko 19 sati policija na tom mjestu intervenirala po ko zna koji put zbog tučnjave.

Kako nezvanično saznajemo, članovi općinske Komisije za sigurnost danas su se zvanično obratili Policijskoj upravi Ilidža u nadi da će se ovaj sigurnosni problem riješiti. 

Uz to predstavnici vlasnika ugostiteljskih objekata na terminalu Ilidža namjeravaju se obratiti mjesnoj zajednici, Federalnoj inspekciji jer je za sada nepoznata osoba fiktivno iznajmila prostor iznad pekare gdje su oni, bukvalno, otvorili kafić. 

Kako navode, tu se okupljaju pijanče i drogiraju, a ilidžanski policajci najmanje tri puta dnevno dolaze na intervenciju zbog tuča i narušavanja javnog reda i mira.

U tom objektu su se potukli migranti oko 19 sati, a navodno je jedan povrijeđen nožem.

Oko ovog objekta ovih dana i stanovnici Ilidže su se bunili. Jedan od njih je na Facebook profilu napisao:

- Svjedoci smo svakodnevnog bahatog ponašanja od strane N. N. lica koja nemaju ni dokumente niti bilo šta. Pušteni su i prepušteni sami sebi, a od silne droge i alkohola izgubili su pojam i ko su.

Novum.ba

Vezano: