FOTO/U Donjem Vakufu održana svečana sjednica povodom Dana općine Donji Vakuf

U zgradi Doma kulture Donji Vakuf danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Donji Vakuf povodom 14. septembra - Dana općine Donji Vakuf i 25.godišnjice oslobođenja Donjeg Vakufa.

"Prije 25. godina jedinice 7. Korpusa Armije Republike BiH oslobodile su Donji Vakuf. Dani općine prilika su da, njegujući sjećanja, odamo priznanje svim borcima koji su ugradili svoje živote u slobodu našeg Donjeg Vakufa", navedeno je na zvaničnoj stranici općinskog načelnika Huse Sušića

Svečana sjednica prilika je da se zahvalimo pojedincima i kolektivima koji daju doprinos  gradu, a ove godine zahvalnice su uručene Mobilnom timu Crvenog križa općine Donji Vakuf, Abdagić Bakiru, Čustić Ibrici i Kulašin Edinu a plaketa "14.septembar" uručena je BZK Preporod. Nagradu je preuzeo predsjednik "Preporoda" Kemal Čolak.

Po završetku svečanosti, položeno je cvijeće i proučena fatiha u Spomen parku, na Centralnom šehidskom spomen obilježju i Partizanskom spomen groblju.

Prošle godine svečano smo otvorili spomen – obilježje izgrađeno u obliku otvorenog cvijeta koje podsjeća na mladost, srčanost i herojstvo onih čiji su životi naglo prekinuti brutalnom agresijom na našu domovinu.

Na laticama cvijeta postavljena su imena 225 šehida, pripadnika donjovakufske 370. sbbr Armije R BiH.

Novum.ba

Vezano: