Načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić boravio u posjeti Kiseljaku

U Kiseljaku je jučer sa svojim saradnicima boravio načelnik općine Centar Nedžad Ajnadžić.

Tom prilikom, načelnik je obišao prostorije OŠ Kiseljak 1 u Kiseljaku koje su u izgradnji i donio ruksake sa kompletnim školskim priborom za 17 učenika/učenica.

Također, donirana su dva računara za potrebe škole. Obilaskom prostorija koje se u izgradnji načelnik je obećao pomoći u opremanju istih a sve s ciljem da se iste čim prije stave u upotrebu.

Tokom obilaska školskih prostorija načelnik Ajnadžić se sastao i sa načelnikom općine Kiseljak Mladenom Mišurićem -Ramljak te potpisao sporazum sa opcćnom Kiseljak o izgradnji pristupnog puta do šehidskog spomen-obilježja u Grahovcima. Sporazumom se općina Centar obavezala pomoći navedeni projekat u iznosu od 10.000 KM. 

Nakon završenih susreta u prostorijama OŠ "Kiseljak 1" , delagacija opčine Centar sa načelnikom Ajnadžićem se uputila u obilazak pristupnog puta u Grahovcima koji vodi ka šehidskom spomen-obilježju. 

Po završetku obilaska pristupnog puta, nacelnik Ajnadžić je posjetio i novoizgrađeni objekat Divanhane uz džamiju na Han Ploči gdje je općina Centar donirala dječije igralište. U ime MIZ Kisejak, naćelniku je zahvalnicu uručio glavni imam Kenan ef. Bajrić.

Novum.ba

Vezano: