Završeni važni projekti komunalne infrastrukture i zaštite okoliša u Novom Travniku

Ispostavljanjem završnih izvještaja i u skladu sa  dinamičkim i finansijskim planom, završene su sve projektne aktivnosti na projektu “Primarna kanalizaciona mreža Međuvode - završna faza  RO7’ – RO14”, čime je okončana višegodišnja implementacija  projekta veoma važnog za unapređenje komunalne infrastrukture i zaštitu okoliša u Novom Travniku.

Kako trasa kanalizacije prolazi kroz kružni tok, radovi na oba projekta izvodili su se istovremeno. Ukupna vrijednost realiziranog projekta primarne kanalizacione mreže je KM 122.215,47.

Investitor projekta je Općina Novi Travnik a projekat su finansijski podržali Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine , te Srednjobosanski kanton. Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine sufinansirao je i prvu fazu izgradnje kanalizacione mreže Međuvode.

Osim ovog projekta, također uz sufinansiranje Fonda za zaštitu okoliša, završen je detaljni energijski pregled Sportske dvorane Novi Travnik. Projektom  se identifikuju mjere energijske  efikasnosti, nivo vrijednosti provedbe pojedinih mjera i isplativost provedbe u ekonomskom i ekološkom smislu.

Novum.ba

Vezano: