Žene SDA Kiseljak: Predavanje za kandidatkinje na Lokalnim izborima 2020.

U prostorijama SDA Kiseljak jučer je održana sjednica IO OO Žene SDA Kiseljak na kojoj su prisustvovale i kandidatkinje SDA Kiseljak za Lokalne izbore 2020.godine.
 
Prisutnima se prvo obratila predsjednica OO Žene SDA Kiseljak Amra Huseljić upoznavši prisutne o dosadašnjim aktivnostima OO Žene SDA Kiseljak.
 
Također,prisutne su poselamili i predsjednik OO SDA Kiseljak Asmer Japaur i zastupnik u Skupštini SBK i delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Elvedin Musanović i zaželjeli uspjeh u daljem radu.
 
Posebna čast i zadovoljstvo bili su ugostiti predsjednicu organizacije Žene SDA BiH dr.Kenelu Zuko i predsjednicu organizacije Žene SDA SBK prof.Halimu Crnica koja je održala edukativno predavanje članicama IO i kandidatkinjama na listi za predstojeće lokalne izbore.
 
Predavanja "Snaga žene u izbornom procesu" i "Javni nastup i govorništvo" dala su ženama/kandidatkinjama osnovne upute o izbornoj kampanji.
 
Predavanju i sjednici prisustvovala je i potpredsjednica organizacije Žene SDA SBK Anida Kršić, predsjednica OO Žene SDA Fojnica Zijada Salihagić,predsjednica OO Žene SDA Novi Travnik Nedžada Tolja,predsjednica OO Žene SDA Busovača Edina Brkić i predsjednica OO Žene SDA Kreševo Belmina Fatić.
 
Predsjednica organizacije Žene SDA BiH dr.Kenela Zuko je dala podršku kandidatkinjama za Lokalne izbore i ukazala na važnost žena u politici.
"Gošćama zahvaljujemo na dolasku,a našim kandidatkinjama želimo puno sreće i uspjeha na izborima" poručuju iz organizacije Žene SDA Kiseljak.

Novum.ba

Vezano: