USVOJENO/Ipak će biti lova u SBK!

U Travniku se danas održava 56.sjednica Vlade SBK, na kojoj je, prema informacijama dostupnim portalu Novum.ba, usvojen Prijedlog odluke o lovištima na području Srednjobosanskog kantona .

Nakon dugogodišnjih problema koji su obilježile segment lovstva u ovom kantonu, Vlada je konačno na svoju sjednicu uvrstila tačku pod nazivom „Prijedlog odluke o lovištima na području Srednjobosanskog kantona” koju je predložilo Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva za koju se danas izjasnila većina ministara.

Ovo je tek jedan u nizu koraka koje je potrebno uraditi da bi se lovcima u SBK konačno lovišta dala na upravljanje na rok od 10 godina. Također napominjemo da je ovo ujedno i najveći korak na kojem su se do sada lomila koplja. Stoga se nadamo da će ostatak procesa proći u nešto zrelijoj atmosferi.

Savez lovačkih organizacija u BiH na čelu sa predsjednikom Muhamedom Hodžićem i predstavnicima lovaca iz SBK Naimom Pičarem i Ibrahimom Agićem uradio je maksimum napora u posljednjih tri godine da se ovaj problem dovede do konačnog rješenja.

"Savez ovom prilikom pozdravlja pozitivnu Odlluku Vlade SBK i zahvaljuje se ministrima koji su podržali rješenje ovog problema u nadi da će se Zakon o lovstvu u potpunosti implementirati na području SBK", istakli su iz Saveza lovačkih organizacija u BiH.

Novum.ba

Vezano: