Saopćenje iz OŠ 'Kiseljak 2' Zabrđe povodom obilježavanja praznika rođenja poslanika Muhameda

Direktorica Osnovne škole Kiseljak 2 -Zabrđe Amra Huseljić uputila je saopćenje povodom obilježavanja praznika Dana rođenja poslanika Muhameda, koje prenosimo u cjelosti.

 
Dragi učenici, poštovani roditelji i nastavnici,
koristimo ovu priliku da vas obavijestimo da je u četvrtak, 29.10.2020. godine, neradni dan zbog obilježavanja dana rođenja poslanika Muhammeda a.s. 12. rebiu'l-evvela.
Ovaj, za sve muslimane širom svijeta poseban dan, u svečanom tonu je obilježen i u našoj školi.
Naši učenici su, u saradnji sa nastavnicom vjeronauke Maidom Ganić, pod motom
"SA VOLJENIM POSLANIKOM" podsjetili na ličnost Muhammeda a.s. i univerzalne vrijednosti kojima nas je, ličnim primjerom učio.
U nastojanju da ovaj datum ostane poseban u sjećanju svih naših učenika i da ga sa radošću obilježavaju, kolektiv škole je organizovao simboličnu podjelu poklona koji su sadržavali i podsticajne poruke. Te poruke su nas podsjetile na temeljne vrijednosti i osobine koje su krasile našeg Poslanika a.s. kao najboljeg učitelja i pedagoga svih vremena.
Učenici su naučili ili se podsjetili da je Muhammed a.s. bio pošten, povjerljiv, disciplinovan, častan, human, nasmijan, čist i pedantan, strpljiv, borac za ljudska prava te da takve osobine i kod sebe trebaju razvijati i njegovati.
Napomena: Nastava će se u petak, 30.10.2020. godine odvijati po redovnom rasporedu.

 

Također, ovu priliku su iskoristili da se zahvale  prijateljima  škole, firmi „Grakop" d.o.o. Kiseljak na donaciji državne zastave naše domovine, Bosne i Hercegovine, ali i zastave sa logom  škole.
Kako ističi, ovi simboli krasit će ulaz u školu i ujedno podsjećati na važnost održavanja ljubavi i poštovanja prema našoj Bosni i Hercegovini.
"Sretni smo što je naša škola po prvi put dobila zastavu sa simbolima naše škole.Smatramo potrebnim napomenuti da je „Grakop“ d.o.o. Kiseljak, kroz svoju mehanizaciju i radnu snagu uključen i u projekat uređenja školskog dvorišta,na čemu smo im ,također,jako zahvalni. Smatramo se sretnima što u našem okruženju posluje društveno odgovorna firma, kakva je „Grakop“ d.o.o. te im želimo puno uspjeha u daljem poslovanju i nadamo se novim zajedničkim projektima,a sve u cilju stvaranja što boljih uslova za rad učenika i nastavnika", rečeno je na kraju.
 
 

Novum.ba

Vezano: