Legendarni komandat Fikret Hasić - Grobar podržao generala Fikreta Prevljaka

Fikret Prevljak, bivši komandant Četvrte viteške motorizovane brigade ARBiH, na predstojećim lokalnim izborima je kandidat Stranke demokratske akcije za načelnika Općine Ilidža. Onima koji najavljuju nekakvo „pospremanje“ i promjene „iz temelja“, poručujemo - ko to može pospremiti ono za šta smo se borili i krv prolijevali?

 

"Nećemo se predavati, nastavit ćemo zajedničku borbu za bolju i uspješniju Ilidžu i jaku državu BiH“, poručili su komandanti.

 

Ko je Fikret Hasić?

 

FIKRET HASIĆ- GROBAR, legendarni ratni komandant izviđačko-diverzantske čete 14. Divizije Armije Republike Bosne i Hercegovine zvane "GROBARI" i nosilac najvišeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan", koji je između ostalog ratovao na rejonu hadžičkog ratišta. Jedinica koja je okupljala najhrabrije sinove naše države. Jedinica koja je odbranila prevoj "Koščan" kada je uništila ilidžansku gardu i zaplijenila transporter i uništila nekoliko tenkova. Jedinica koja je u operaciji "Jesen 94" na trnovskom ratištu zarobila 5. neprijateljskih tenkova između ostalog govori o snazi "Grobarove" jedinice.

Novum.ba

Vezano: