Ervin Mujabašić dobitnik nagrade “VIII Bugojanska vaza”,Rajmond Čondrić laureata 16. Bugojanskog likovnog bijenala

U srijedu, 25.11. u Umjetničkoj galeriji KSC Bugojno dodjelom nagrada okončana manifestacije “VIII Bugojanska vaza” i otvoreno 16. Bugojansko likovno bijenale.

Na konkursu za najbolju kratku priču/pripovijetku, koji je raspisao KSC Bugojno pod pokroviteljstvom općine Bugojno povodom Dana državnosti BiH, nagradu “VIII Bugojanska vaza” dobio je Ervin Mujabašić iz Živinica za priču “Vrpca”.

Na konkurs su pristigle 63 priče a odluku o najboljoj priče donio je žiri u sastavu: Magdalena Blažević (Mostar), Nedžad Ibrahimović (Tuzla) i Darko Cvijetić (Prijedor).

Nagrada se sastoji od replike zdjele “Bugojanska vaza” (najstariji pisani spomenik u BiH) i novčanog iznosa od 1.500 KM. Autorica replike „Bugojanska vaza“ je mr. Adina Kero.

Nagradu je uručio direktor KSC Bugojno Mirza Idrizović.

Nakon uručenja nagrade Bugojanska vaza otvoreno je 16. Bugojansko likovno bijenale i ujedno proglašeni pobjednici.

Žiri 16. Bijenala činili su Dalibor Nikolić (Mostar), Aleksandar Saša Bukvić (Sarajevo) i Jasmin Duraković (Sarajevo). Grand Prix 16. Bugojanskog likovnog bijenala pripao je Rajmondu Čondriću za rad “Pejsaž”, prvu nagradu je dobio Ante Visković Dalton za rad “Daltonov suhozid”, drugu nagradu Andrej Gvozden za rad “Kašljem, ali nisam živ”, a treću Edina Redžić za rad “Tigar/print”.

Nagrade za 16. Bugojansko likovno bijenale je uručio načelnik Općine Bugojno Hasan Ajkunić.

Novum.ba

Vezano: