Zbog ubistva starice kod Travnika uhapšen njen nećak

Pripadnici MUP-a SBK rasvijetlili su ubistvo 79-godišnje J.L. čije je beživotno tijelo 13. decembra pronađeno u porodičnoj kući.

Policija je uhapsila J.M., rođenog 1967. godine, protiv kojeg se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

Kako nezvanično saznajemo, J.M. je osumnjičen da je tetku s kojom je živio pretukao na smrt.

Policija je dojavu o pronalasku tijela nesretne starice u mjestu Gornje Putićeveo, općina Travnik, dobila 13. decembra oko 1.40 sati.

Na mjesto događaja odmah su izašli službenici policije koji su u kući zatekli beživotno tijelo navedene osobe, sa vidnim tjelesnim povredama. U saradnji sa nadležnim tužilaštvom pristupilo se vršenju uviđajnih radnji, kao i svih drugih zakonom propisanih mjera i radnji usmjerenih na otkrivanje počinilaca ovog krivičnog djela.

Imajući u vidu težinu krivičnog djela, kao i sam način izvršenja, u realizaciju navedenih aktivnosti uključeni su policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik, kao i PS Travnik, koji su intenzivno radili na rasvijetljavanju ovog događaja.

Ovo je drugo ubistvo koje su pripadnici MUP-a SBK rasvijetlili u kratkom periodu, nakon nedavnog zločina kod Novog Travnika koji je zgrozio javnost

Novum.ba

Vezano: