MUP SBK: U danima vikenda prijavljeno 8 krivičnih djela, dogodile se 23 saobraćajne nezgode

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 8 krivičnih djela.

Dana 15.01.2021.godine oko 20,40 sati u ulici Sarajevska cesta, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled vozila marke Opel Corsa, kojim je upravljao M.D. rođen 1994.godine, dok je na mjestu suvozača zatečen A.Č rođen 1998.godine, obadvojica iz Sarajeva. Tom prilikom, kod suvozača je pronađena određena količina bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga sped.

 U saradnji sa nadležnim tužilaštvom protiv osumnjičenog se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

JAVNI RED I MIR

Evidentirano je 14 slučajeva  narušavanja javnog reda i mira.

SIGURNOST  SAOBRAĆAJA

Evidentirane su 23  saobraćajne nezgode u kojima je 1 osoba poginula.

Dana 16.01.2021.godine oko 15,10 sati na magistralnom putu M-5 u mjestu Jardol, općina Vitez dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj su učestvovali:

  • teretno motorno vozilo marke Scania sa priključnim vozilom marke Reich, kojim je upravljao A.G. rođen 1993.godine iz Busovače i   
  • putničko motorno vozilo marke Fiat Punto, kojim je upravljala B.R. rođena 1965.godine iz Viteza, koja je u ovoj nezgodi zadobila teže tjelesne povrede. Nakon ukazane liječničke pomoći u bolnici Nova Bila, ista je prevezena na Univerzitetski Klinički centar Sarajevo, gdje je uslijed zadobijenih povreda preminlula.

 Uviđajne radnje na licu mjesta izvršili su policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Travnik.

Zbog različitih prekršaja iz oblasti saobraćaja uručeno je ukupno 568 prekršajnih naloga, od kojih je 268 naloga uručeno zbog prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine, koji su evidentirani mobilnim i fiksnim radarima. 

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola ili bez položenog vozačkog ispita isključeno 12 vozača, od kojih su 4 vozača zadržana u policijskim stanicama do otriježnjenja zbog prisustva alkohola u organizmu preko 1,5 promila.

Novum.ba

Vezano: