U Prozor-Rami izvršena primopredaja opreme poljoprivrednim proizvođačima

Pomoćnik načelnika Gornjeg Vakufa-Uskoplja Suad Šišić bio je prisutan u Prozoru na primopredaji opreme poljoprivrednim proizvođačima kooperantima

Šumski plod d.o.o. Prozor-Rama izvršio je primopredaju poljoprivredne opreme kooperantima iz općine Prozor-Rama, Gornjeg Vakufa-Uskoplja i Bugojna. Vrijednost podijeljene opreme je 177.094 KM.

Podjela opreme izvršena je u sklopu projekta „Podrška stabilizaciji poljoprivrednika i firme Šumski plod u lancu vrijednosti jagodičastog voća“. Projekat je podržan od Europske unije i Savezne Republike Njemačke kroz EU4Business. Primopredaja je izvršena u četvrtak 21. 01.2021. u firmi Šumski plod, Prozor.

Ovom događaju su pored predstavnika firme na čelu s direktorom Mirzom Đogić bili prisutni pomoćnik načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje Suad Šišić, Josip Juričić i Enes Manov pomoćnici načelnika općine Prozor-Rama te predstavnici UNDP BiH

U ime načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje pozdrav je uputio pomoćnik Šišić kazavši između ostalog: “Prenosim pozdrave načelnika Seada Čauševića koji zbog ranije preuzetih obaveza nije mogao prisustvovati . U ime općine Gornji Vakuf-Uskoplje zahvaljujem se Šumskom plodu na dosadašnjoj saradnji i želim daljnju uspješnu saradnju i u daljem radu.”

U ovaj projekt uključen je 31 koperant: iz općine Prozor-Rama njih 12, Gornjeg Vakufa-Uskoplja 18 te 1 iz Bugojna. Ukupna vrijednost projekta je 177.094 KM, od čega je projekat EU4Business financirao s 132.820 KM, Šumski plod i koperanti su sufinancirali 44.273 KM. Projekat traje šest mjeseci.

Novum.ba

Vezano: