FOTO/U povodu Dana nezavisnosti BiH u Kiseljaku otvorena izložba "Umjetnici svome gradu"

Povodom Dana nezavisnosti BiH večeras je u Kiseljaku u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture općine Kiseljak otvorena likovna izložba "Umjetnici svome gradu".

U paviljonju srednje škole "Ivan Goran Kovačić" izloženi su autorski radovi likovnih umjetnika s područja općine Kiseljak.

Delegat u Domu naroda FBiH Elvedin Mušanović Imao je čast da svečano otvori likovnu izložbu i uputi čestitke organizatorima BZK Kiseljak na vrhunskoj organizaciji ali i svim posjetiteljima Dan nezavisnosti BiH.

Podsjetimo, više od dva miliona građana tog 29.februara i 01.marta 1992.godine glasalo je za suverenu, nezavisnu, slobodnu i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana.

Od tada do danas prošli smo izuzetno težak i trnovit put i zbog toga smo dužni, podržavati i pomagati jedni druge, s ciljem stvaranja bolje budućnosti kako za sve nas tako i za generacije koje dolaze.

BZK Kiseljak upravo kroz ovakve i slične projekte potiče našu omladinu i umjetnike da doprinose očuvanju višestoljetnih vrijednosti države BiH.

Izložba je otvorena do 05.marta 2021.godine

Novum.ba

Vezano: