Vitez/Zabilježen video paljevine automobila, sin vlasnika auto kuće:'Sve je bilo u plamenu'

Nakon sinoćnje paljevine automobila u Autokući "Cirko" u Staroj Biloj kod Viteza, vlasnici su za „Avaz“ kazali kako su dvije nepoznate osobe zapalile čak sedam automobila, napravili im štetu veću od 100.000 KM, a da nisu došli na vrijeme čitava autokuća bi izgorila.

Željko Dujmović, sin vlasnika, kazao nam je da ih je dva sata poslije ponoći zvao čovjek koji blizu živi i koji je vidio maskirani dvojac kako pali automobile.

- Iako blizu živimo, dok smo došli već su pobjegli. Pokušali smo ugasiti, otac i ja smo uzeli vatrogasne aparate, ali nije vrijedilo. Sve je bilo u plamenu. Sedam automobila je izgorilo, pet potpuno - rekao je Dujmović.

Paljevinu su snimile i nadzorne kamere, na kojima se vide dvojica maskiranih piromana. Dujmović kaže da je riječ o ljudima koji su dobro znali šta rade.

- To je bio neko uigran, znali su šta rade. Palili su redom, polivali benzinom, izgorila bi čitava autokuća da ih nije omelo - kazao je.

Policija je obavila uviđaj, a, kaže, i njima je kazao, kao i nama, da ne sumnjaju ni na koga.

"Zaista ne sumnjamo, niti smo imali konflikte, niti nam je neko slao poruke ili neko prijetio. Nikad se nisam nadao da bi se nešto ovako moglo dogoditi", rekao je Dujmović za Dnevni avaz.

Novum.ba/Avaz.ba

Vezano: