Oni su ponos škole: Druženje sa učenicima, članovima karate kluba "Kumite" Jajce

Danas je upriličeno druženje za članove Karate kluba „Kumite“ Jajce koji su učenici OŠ „Berta Kučera“ Jajce, predstavnika roditelja tih učenika i trenera kluba sa direktorom naše škole Fikretom Čančarom.

Nedavno završeno prvenstvo Federacije BiH, učenici naše škole koji su članovi KK „Kumite“ ostvarili su odlične rezultate u svojim kategorijama.

Bronzane su bile Azra Hadžić i Hana Škiljan, srebreni Ahmed Hrnjić, a prvakinja sa zlatnom medaljom i titulom prvakinje Federacije BiH je Ajna Hajder.

Pored sumiranja rezultata sa posljednjeg takmičenja, imali smo priliku čuti i puno drugih rezultata koje ostvaruje klub, a time i učenici škole. Trener kluba Anto Katić se zahvalio direktoru Fikretu Čančaru na podršci prije svega djeci, te pohvalio ovu aktivnost škole uz nadu da će i druge škole slijediti ovaj primjer. Predstavio je planove kluba za naredni period i najavio aktivnosti na učešću na državnom prvestvu.

Mladim karatistima je uručen prigodan poklon, knjiga, a najavljeno je i dalje praćenje aktivnosti i podrška škole u tome.

Novum.ba

Vezano: