Budućnost BH košarke- Ester Koffler iz KK STAR Fojnica

Kroz žensku omladinsku ligu imali smo priliku vidjeti veliki broj izvrsnih mladih košarkašica. One su pokazale zašto se košarka voli i da se za budućnost ženske košarke u Bosni i Hercegovini ne trebamo brinuti.

Posebnu pažnju privukla nam je mlada košarkašica KK Star-a iz Fojnice, Ester Koffler. Na završnom turniru ŽOL lige za kadetinje je zablistala i okitila se krunom MVP-a čitave lige.

Obavili smo reportažu sa Ester kako bi proširili glas o mladoj talentovanoj igračici iz Fojnice:

“Moje ime je Ester Koffler. Rođena sam 04. 10. 2005., u Sarajevu. Moji roditelji su se 1998. godine doselili iz Njemačke, međutim, cijeli svoj život sam provela u BiH, koju smatram svojom domovinom. Maturantica sam Osnove škole “Muhsin Rizvić” gdje ostvarujem odličan uspjeh. Ljubav prema košarci sam otkrila u svojoj desetoj godini, kada sam počela trenirati u Košarkaškom klubu “Star” u Fojnici.

“Zahvaljujući velikim naporima i treninzima, najprije odličnom treneru, Samiru Kučuku, koji je prepoznao moj talent, ostvarila sam velike uspjehe među kojima bih posebno izdvojila učešće na ”26. Lavaza Mini Europa turniru” u Luksemburgu. Tu sam izabrana za jednu od najboljih igračica turnira čineći ”Prvu petorku”, kao i proglašenje za MVP Ženske omladinske lige BiH, gdje moj tim osvaja prvo mjesto. Želim u budućnosti napredovati i zajedno sa svojim timom ostvariti uspjehe”- izjavila je Ester za portal wbasket.ba.

KK Star je primjer jednog dobrog sportskog okruženja koji sprema mlade talente za “veće zalogaje”. Iskreno se radujemo što ćemo imati priliku pratiti njihov rast i razvoj u ozbiljne košarkašice.

Novum.ba/wbasket

Vezano: