(FOTO) Na Državnom prvenstvu tri medalje za KK "Mladost" iz Viteza

U subotu 10.aprila. 2021. god , u organizaciji Karate saveza BIH u Gradačcu je održano Državno prvenstvo za seniore, veterane i parakaratiste . Učešće je uzelo 169 takmičara iz 50 karate klubova .

Prvenstvo je zbog pandemije koronavirusa održano bez prisustva gledalaca i uz pridržavanje epidemioloških mjera propisanih od strane kriznih štabova.

U naš klub su stigle tri bronzane medalje koje su osvojili Bektaš Zenira u kategoriji borbe seniorke -61kg , Bešić Laris u kategoriji kate para karatisti-osobe sa poteškoćama u razvoju i trener našeg kluba Hurem Adnan u kategoriji borbe seniori -84 kg nastupajuć za karate klub „Ilidža“ Ilidža .

Druga dva takmičara, Daniel Strukar i Nedžmina Varupa, su imali zapažen rezultat , a posebno Nedžmina koja je izgubila meč za ulazak u finale a potom i meč za treče mjesto s minimalnim rezultatom 1:0.

Šef stručnog štaba karate klub“Mladost“ Vitez, Aldin Adilović, je zadovoljan postignutim rezultatima i svim osvajačima medalja na Državnom prvenstvu upučuje iskrene čestitke. Posebno je ponosan na Larisov uspjeh, njegov trud, rad, upornost i ljubav prema karate sportu.

Novum.ba

Vezano: