Učenici srednjih škola u SBK/KSB od ponedjeljka u školskim klupama

Svi učenici srednjih škola u Srednjobosanskom kantonu, koji nastavu trenutno pohađaju na online platformama, vratiti će se u školske klupe od ponedjeljka, 10. maja, odlučeno je na današnjoj izvanrednoj sjednici Vlade SBK/KSB.

– Nakon što je uspostavljena nastava za završne razrede u punom obimu, kroz redovni nastavni proces, ta mjera će od 10. maja važiti i za ostale razrede kako bi bila uspješno završena školska godina – saopšteno je nakon sjednice kantonalne Vlade.

Učenici osnovnih škola u SBK/KSB nastavu već pohađaju u školama, a u školske klupe su prije deset dana vraćeni i učenici završnih razreda srednjih škola.

Vlada je odluku donijela na inicijativu Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, kao predlagača mjera za suzbijanje epidemije koronavirusa na području SBK/KSB.

Zaključeno je, takođe, kako je potrebno nastaviti striktno provođenje svih općih i posebnih mjera koje su trenutno na snazi.

Kako je navedeno, mjera ograničenog kretanja i maksimalno dopuštenog broja ljudi u zatvorenom i na otvorenom prostoru po automatizmu se usklađuje s naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Federacije BiH.

Zadužene su inspekcije i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova SBK/KSB da intenziviraju rad na terenu, sa ciljem praćenja provođenja važećih mjera i preporuka.

FENA

Novum.ba

Vezano: