Otvorene su prijave za Race for the Cure 2021

Organizacija “Think Pink – Zajedno smo jedno” odredila je da će ovogodišnje izdanje “Race for the Cure” utrke biti održano 3. oktobra 2021. godine, a svi zainteresovani se već mogu prijaviti putem online platforme.

Učešćem u utrci “Race for the Cure”, građani će pomoći oboljelima od karcinoma dojke kroz prikupljanje potrebnih sredstava, ali i ukazivati na postojanost i raširenost ovog oboljenja.

Trka odnosno šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” je najveći sportski događaj za promociju važnosti ženskog zdravlja. U Evropi, zahvaljujući “Race for the Cure” organizacije koje pružaju podršku ženama oboljelim od karcinoma dojke prikupljaju sredstva i podižu svijest o ovom oboljenju. Prikupljena sredstva su od izuzetnog značaja, s obzirom na to da svake godine u Evropi bude dijagnosticirano 500.000 novih slučajeva oboljenja od karcinoma dojke, a 130.000 osoba nažalost izgubi život.

Donacija ili registracija na platformi www.raceforthecure.eu koštat će 10 konvertibilnih maraka, a tim simboličnim iznosom postajete dijelom digitalne zajednice, podižete svijest o karcinomu dojke i doprinosite da se i u ovim teškim vremenima održi tradicionalni događaj Race for the Cure u Bosni i Hercegovini te nastave brojne aktivnosti prevencije bolesti i podrške oboljelim ženama.

Novum.ba

Vezano: