U subotu se kraljevski grad Jajce vraća u srednji vijek

Manifestacija “Dani srednjovjekovlja” održat će se u subotu, 17. jula na gradskoj tvrđavi. Taj dan se Jajce vraća u 14. stoljeće, slavno doba vladavine kralja Stjepana Tomaševića.

Ove godine pripremljen je atraktivan program na kojem će sudjelovati viteške grupe kaskaderi odjeveni u replike povijesnih viteških odora. Programom su obuhvaćene sve generacije, a planiran je mimohod od gradskog parka do platoa katakombi, postrojavanje vitezova, krunidba kralja, radionice streličarstva i mačevanja na tvrđavi kao i tetoviranja, viteške igre, te vatreni šou i zabavni program

Dani srednjovjekovlja predstavljaju jednu od rijetkih kulturno-turističkih manifestacija koja ima za cilj predstaviti bogatu srednjovjekovnu baštinu u Bosni i Hercegovini, a poseban akcent joj daje činjenica da se održava u kraljevskom gradu Jajcu.

Organizator ove manifestacije je Agencija za kulturno-povijesnu i prirodnu baštinu i razvoj turističkih potencijala, a generalni pokrovitelj Općina Jajce. Kao i prethodnih godina, portal Jajce Online je jedan od medijskih pokrovitelja ove manifestacije.

Novum.ba/Jajce-online

Vezano: