Dodijeljene diplome i nagrade polaznicima Ljetne škole u Kiseljaku

Medžlis islamske zajednice (MIZ) Kiseljak u saradnji sa Institutom Yunus Emre i opštinom Konya (Konya Büyükşehir belediyesi) uručili su diplome i vrijedne poklone polaznicima Ljetne škole za djecu završnih razreda osnovnih škola.

Školu je pohađalo 43 učenika iz Kiseljaka i Kreševa, a program je u saglasnosti sa muftijom sarajevskim Enes-ef. Ljevakovićem realizovan po planu i programu mektepske nastave.

- Uslov je bio da školi pristupe djeca koja uče u Kur'anu, i učili su prije svega tedžvid i praktično to primjenjivali - rekao je za TV BIR Kenan-ef. Bajrić, glavni imam MIZ Kiseljak.

Pored tedžvida (ispravnog učenja Kur'ana) djeca su imala edukaciju i iz kaligrafskog crtanja arapskog pisma, obrade videosadržaja i fotografije, fikha, ahlaka, historije i historije islama.

Pored toga, organizovane su vannastavne aktivnosti, sport i izleti.

Diplome i vrijedni pokloni polaznicima su uručeni u haremu Čaršijske džamije u Kiseljaku, uz prisustvo gostiju. Polaznicima su se obratili predstavnici Instituta Yunus Emre, opštine Konya, Amdasade Republike Turske, Opštine Kiseljak, te dr. Ahmed Purdić, izaslanik muftije sarajevskog.

Novum.ba/Preporod.info

Vezano: